Η ΣΑΜΟΣ

Το νησί του Πυθαγόρα με τους κρυμμένους φυσικούς θησαυρούς

Η εταιρεία μας εδρεύει στο νησί της Σάμου που βρίσκεται στο Ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος. Η Σάμος είναι η πατρίδα παγκοσμίως διάσημων προσωπικοτήτων της αρχαιότητας όπως ο Πυθαγόρας, ο Επίκουρος και ο Αρίσταρχος όπου το έργο τους καταγράφηκε στην ιστορία και τα φώτα τους τοποθέτησαν τις βάσεις της ανθρώπινης εξέλιξης και των επιστημών.

Το νησί της Σάμου είναι πασίγνωστο για το ιδιαίτερο κρασί που παράγει (Σαμιώτικο ΠΟΠ και ΠΓΕ) με διεθνής διακρίσεις στον χώρο της τέχνης του οίνου. Αυτό που δεν είναι όμως γνωστό είναι ότι το νησί διαθέτει και άλλες πολλές καλλιέργειες όπως οι καστανιές, οι καρυδιές και τα οπωροκηπευτικά. Η τοπική παράδοση θέλει τους κατοίκους του νησιού να ασχολούνται με την φύση και την ανάπτυξη καλλιεργειών με φιλοπεριβαλλοντικούς τρόπους και να δημιουργούν πολλά τοπικά προϊόντα που ξαφνιάζουν ευχάριστα όσους επισκέπτονται την Σάμο.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο περίπατος στο δάσος που δημιούργησε την ιστορία

Την μεταπολεμική εποχή (τέλη της δεκαετίας του 1940) η Σάμος προσπαθεί να συνέλθει από το πέρασμα της σκληρής εποχής και οι κάτοικοι μοιράζονται κυρίως σε γεωργικές και θαλάσσιες δραστηριότητες. Ο παππούς ήταν γεωργός και διαχειριζόταν πολλές και διαφορετικές καλλιέργειες με οπωροκηπευτικά, ελιές και φιστικιές. Η γιαγιά που φρόντιζε την οικογένεια ήταν μια ταλαντούχα μαγείρισσα όπου κατασκεύασε με τα χέρια της τον φούρνο της και έψηνε τους καρπούς που της έφερνε ο παππούς με ιδιαίτερη τεχνική ώστε οι καρποί να έχουν τέλειο άρωμα και γεύση. Ο πατέρας μας μαζί με τα αδέρφια του μάθαιναν δίπλα στους γονείς τους όλα εκείνα τα μυστικά της φύσης και της μαγειρικής και ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα στο εμπόριο. Τα επόμενα χρόνια το ανήσυχο όμως πνεύμα του πατέρα και η αγάπη του για τις γεύσεις και το καλό φαγητό, τον οδηγεί να γίνει μάγειρας δουλεύοντας σε καράβια της εποχής και αργότερα σε κρουαζιερόπλοια.

Η ιστορία κάνει κύκλους και ο Νίκος (ιδρυτής της Nutorious) ακολουθώντας το παράδειγμα των γονιών του, γίνεται σεφ και ανοίγει το δικό του εστιατόριο το οποίο κάνει τεράστια επιτυχία και φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονται το νησί. Οι βόλτες όμως στις καστανιές και τις καρυδιές που έκανε κι εκείνος από παιδί, οι ιστορίες ζωής και οι γεύσεις τον ενέπνευσαν να ερευνήσει περισσότερο.

Την μεταπολεμική εποχή (τέλη της δεκαετίας του 1940) η Σάμος προσπαθεί να συνέλθει από το πέρασμα της σκληρής εποχής και οι κάτοικοι μοιράζονται κυρίως σε γεωργικές και θαλάσσιες δραστηριότητες. Ο παππούς ήταν γεωργός και διαχειριζόταν πολλές και διαφορετικές καλλιέργειες με οπωροκηπευτικά, ελιές και φιστικιές. Η γιαγιά που φρόντιζε την οικογένεια ήταν μια ταλαντούχα μαγείρισσα όπου κατασκεύασε με τα χέρια της τον φούρνο της και έψηνε τους καρπούς που της έφερνε ο παππούς με ιδιαίτερη τεχνική ώστε οι καρποί να έχουν τέλειο άρωμα και γεύση. Ο πατέρας μας μαζί με τα αδέρφια του μάθαιναν δίπλα στους γονείς τους όλα εκείνα τα μυστικά της φύσης και της μαγειρικής και ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα στο εμπόριο. Τα επόμενα χρόνια το ανήσυχο όμως πνεύμα του πατέρα και η αγάπη του για τις γεύσεις και το καλό φαγητό, τον οδηγεί να γίνει μάγειρας δουλεύοντας σε καράβια της εποχής και αργότερα σε κρουαζιερόπλοια.

Η ιστορία κάνει κύκλους και ο Νίκος (ιδρυτής της Nutorious) ακολουθώντας το παράδειγμα των γονιών του, γίνεται σεφ και ανοίγει το δικό του εστιατόριο το οποίο κάνει τεράστια επιτυχία και φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονται το νησί. Οι βόλτες όμως στις καστανιές και τις καρυδιές που έκανε κι εκείνος από παιδί, οι ιστορίες ζωής και οι γεύσεις τον ενέπνευσαν να ερευνήσει περισσότερο.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο περίπατος στο δάσος που δημιούργησε την ιστορία

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κλείνοντας την γαστρονομική κουλτούρα μέσα σε βαζάκι

Το 2011 δημιουργεί την δεύτερη επιχείρησή του που πουλάει ξηρούς καρπούς και γεμίζει τις γειτονιές αρώματα από τους καλοψημένους φρέσκους καρπούς. Οι πελάτες του στο εστιατόριο όμως του ζητούσαν πάντοτε και κάτι παραπάνω κι έτσι ξεκίνησε την δημιουργία  γλυκών γαρνίροντάς τα με spread ξηρών καρπών. Η επιτυχία ήταν τεράστια κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Nutorious της τρίτης κατά σειρά επιχείρησης του Νίκου, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του πατέρα του και όλους εκείνους τους ανθρώπους που εκτιμούσαν την γαστρονομική του κουλτούρα.

Ύστερα από 6 χρόνια βαθιάς έρευνας και πολλών δοκιμών, το 2017, κάνει το ντεμπούτο του το Nutorious peanut butter και το κοινό ενθουσιάζεται. Στην συνέχεια ακολούθησαν άλλες δύο γεύσεις με αμύγδαλο και φουντούκι παντρεμένα με Βέλγικη σοκολάτα. Το 2018 η Nutorious αλλάζει εμφάνιση, οι δημιουργοί των προϊόντων ανανεώνουν την εικόνα της και ξεκινάνε τα προϊόντα να ταξιδεύουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Βραβεία

Φυστικοβούτυρο απαλό
Χρυσό βραβείο

Φιστίκι αραχίδα ψημένο με θαλασσινό αλάτι
Χρυσό βραβείο

Αμύγδαλα Ψημένα & Ανάλατα
Χρυσό βραβείο
κατηγορία συσκευασίας

Άλειμμα κάσιους με λεμόνι και σκόρδο
Χάλκινο βραβείο